Reftech rijpcellen: U wenst het, wij doen het!

Rijpcellen

Tegenwoordig is het gebruik van rijpkamers door middels van een geavanceerd rijpingsproces voor bijvoorbeeld mango’s, bananen, avocado’s of andere vruchten en fruit, een belangrijke ontwikkeling voor onze klanten.

Werking van het rijpings- en bewaarproces

Door een nauwkeurige samenstelling van rijpgas, bestaande uit een mengsel van stikstof, ethyleengas, in combinatie met zuurstof en de juiste temperatuur, zijn producten langer te bewaren zonder verlies aan versheid en kwaliteit. Het rijpingsproces kan langzaam worden uitgevoerd zodat uw product op het juiste moment bij uw klant wordt ondergebracht. Een nauwkeurig proces zorgt voor een hoge kwaliteit, iets wat uw klant van uw vraagt.

Het bewaar- en rijpingsproces is een geleidelijk proces met een stabiele en doseerbare continuewaarde van temperatuur, het product kan gestuurd worden naar de gewenste rijpingsdatum. De temperatuur is hierin een zeer belangrijke factor.

De rijpkamers hebben een hoogwaardige kwaliteit en een degelijke en praktische constructie, waardoor de investeringskosten duidelijk zichtbaar zijn voor u als klant.

Besturings- en regeltechniek

Bij deze installaties wordt vaak PLC- en computerbesturing toegepast, hierdoor kunnen wij dankzij deze regel- en besturingstechniek onze klanten voorzien van een installatie welke op een eenvoudige en makkelijk toegankelijke manier te beheren en te bedienen is. Onze kennis en ontwerpmodules van de software zorgt voor een verfijnde energiebeheersing van de koelinstallatie.

Vanzelfsprekend kunnen wij “online” u van dienst zijn om u te assisteren voor uw instellingen en programmeren van de door uw gewenste waarden van het rijpingsproces, hetgeen lage onderhoudskosten met zich meebrengt voor u.

Reftech is graag bereid u vrijblijvend een nadere toelichting te geven over dit proces en de werking ervan, waarbij alle aspecten met zijn voor- en nadelen aan bod komen.