Reftech, niet zomaar een koeltechnisch bedrijf.

Over Reftech

Project Expertise

Koudetechniek en klimaatbeheersing, dat is ons vak. Onze kennis en ervaring zetten we graag in, om voor u datgene te bedenken, ontwerpen en bouwen wat nodig is. De projecten vinden plaats op locatie, omdat de omstandigheden ter plaatse vaak bepalen welke oplossing het meest geschikt is. Neem bijvoorbeeld de skihal in Landgraaf, die tegen een berg is opgebouwd. Hiervoor was een specifiek koelsysteem met een weldoordacht leidingtracé nodig.

Bij Reftech ligt de focus op kennisprojecten. We houden van een uitdaging, en onze expertise op het gebied van koudetechniek en klimaat zetten we dan ook graag in voor onze klanten. We zijn daarbij steeds op zoek naar verbetering. We houden van innovatie, denken in mogelijkheden en bieden graag klantgerichte oplossingen aan op maat, op een hoog niveau.

Hoog kennisniveau en liefde voor het vak

Door onze kennis en ervaring in het vak kunnen we ons goed in onze klanten verplaatsen en gericht meedenken. In lagen boven elkaar produceren? Een multi-layer systeem met wortelkoeling aanleggen? Het koudemiddel R22 uitfaseren? De vakmensen van Reftech staan graag voor u klaar.

Beheersbaar maken en houden

Onze klanten hebben vaak grote wetenschappelijke of commerciële belangen. Neem bijvoorbeeld het veredelen van kwetsbare plantensoorten, het optimaal bewaren en/of rijpen van groente, fruit en vlees, of het doen van onderzoek naar bepaalde medicatie. Als onder andere de lichtintensiteit luchtvochtigheid en temperatuur volledig beheersbaar zijn, is dat van ongekende waarde voor dergelijke projecten. We bouwen klimaatkamers op locatie en ontwerpen en bouwen koelsystemen op maat. Hierdoor kunnen alle verschillende aspecten van het gewenste klimaat worden bepaald en gerealiseerd. Bovendien kunt u met onze software alle data monitoren en zodoende alle processen exact besturen.

Duurzame oplossingen

Klimaatvraagstukken hebben daarnaast onze persoonlijke interesse. We werken met de modernste energiezuinige systemen en technieken om energie zoals bijvoorbeeld warmte terug te winnen of energie te sparen d.m.v. bijvoorbeeld LED verlichting. Ook hebben we verschillende programma’s ontwikkeld om energie te besparen en efficiënt met water om te gaan. Desgewenst adviseren wij u met betrekking tot diverse vormen van subsidie!

24/7 bereikbaar

Onze onderhoud en servicemonteurs zijn 24/7 bereikbaar voor onze klanten met een R.S.P. onderhoudscontract en hebben ervaring met complexe installaties, worden continue bijgeschoold en zijn VCA en F-gassen gecertificeerd. Ook werken wij volgens de PED richtlijnen. We hebben een ruim assortiment onderdelen en specifieke componenten in huis, zodat snelle reparatie mogelijk is.

Reftech is actief in:

  • Klimaatkamers
  • AGF, Vlees, Bloemen en Planten
  • Rijpkamers
  • Farmacie en laboratoria
  • Multi-layer units
  • Koel-en vriescellen
  • Comfort (airco-installaties)