Natuurlijke koudemiddelen, een investering in de toekomst

Natuurlijke koudemiddelen

Natuurlijke koudemiddelen, zoals kooldioxide, ammoniak, glycol, butaan en propaan mengsels en zelfs water worden vandaag de dag steeds vaker gebruikt in nieuwe koelinstallaties. Naast dat deze koudemiddelen erg energiezuinig zijn, zijn ze ook een stuk minder schadelijk voor het milieu!

Veiligheid

Veiligheid is van groot belang rondom uw installatie. Helaas zijn sommige natuurlijke koudemiddelen gevoelig voor hoge druk, of zijn deze licht ontvlambaar. Om de veiligheid te garanderen maken wij gebruik van de juiste PBM en werken we volgens de richtlijnen en veiligheidsvoorschriften van PGS 13.

Het juiste natuurlijk koudemiddel

Elk natuurlijk koudemiddel reageert anders. Onze ervaren monteurs weten hier wel raad mee! Wij hebben de juiste kennis en ervaring om bij elk product het juiste natuurlijk koudemiddel te kiezen en toe te passen, zodat veiligheid gegarandeerd is en uw installatie naar behoren functioneert.

Een investering voor de toekomst

Een installatie op basis van natuurlijke koudemiddelen is vaak een grotere investering dan een installatie op synthetische koudemiddelen. Maar aangezien natuurlijke koudemiddelen vele malen zuiniger zijn verdient u dit op kortere termijn terug ten opzichte van synthetische koudemiddelen. Daarnaast komt de overheid u op dit gebied ook nog eens tegemoet, en krijgt u in een gunstig geval zelfs 10 procent van uw investering terug via fiscale regelingen.

Natuurlijk, u bent er klaar voor!

Vandaag de dag zijn er steeds meer bedrijven die een natuurlijk koudemiddel prefereren boven een synthetisch koudemiddel. Daarmee zijn deze bedrijven goed voorbereid op de toekomst aangezien de Europese Commissie het gebruik van natuurlijke koudemiddelen stimuleert. Op dit moment is er een F-gassenverordening van kracht, waarvan het doel is de verordening van het milieu te beschermen door de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te verminderen. Om deze reden is het gebruik van natuurlijke koudemiddelen niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst de beste optie.