Het koelsysteem dat bij u past…

Food

Houdbaarheid verlengen

Koude staat vaak aan de basis van verse en gezonde producten. Zo verlengt een juiste koeling de bewaarduur van groente, fruit, vlees en zelfs medicijnen! Door de processen van bijvoorbeeld invriezen en bewaren, groei en rijping te sturen kunnen producten het hele jaar door beschikbaar zijn. Reftech verzorgt koel en vriesinstallaties op maat en kent de commerciële belangen. U bepaalt de functionaliteit, wij maken het ontwerp en voeren het uit!

Processen optimaliseren

Onze jarenlange ervaring met kennis zetten we graag in om u te helpen uw koelproces te optimaliseren. Zo maakten we bijvoorbeeld voor Chiquita de eerste rijpingskamer voor bananen. Ook denken we graag mee over aspecten zoals hygiëne, voedselveiligheid, energieverbruik en energiebesparing. We zijn bekend met wetten en vereiste keuringsinstanties zoals HACCP, BRC, VWA en de Warenwet. We begrijpen uw behoefte aan betrouwbaarheid van systemen en de impact daarvan op uw bedrijfszekerheid.

Installaties op maat

Ook andere aspecten kunnen van belang zijn bij de keuze voor een bepaald koelsysteem. Denk bijvoorbeeld aan de ruimten waarin producten worden verwerkt. Ook hier is een aangenaam werkklimaat een vereiste. In elke fase kunnen we adviseren over energiezuinigheid, kostenbesparing, subsidiemogelijkheden en gebruiksgemak. Bij het ontwerpen van uw installatie denken wij met uw mee over de huidige investeringsaftrek en subsidiemogelijkheden.

Subsidies

Indien u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie zijn er diverse mogelijkheden voor subsidies en fiscale voordelen, waaronder de EIA (Energie-investeringsaftrek), dit is afhankelijk van uw wens en keuze en de jaarlijkse Energie en Milieulijst.

Indien u investeert in milieuvriendelijke technieken, kan u afhankelijk van uw wens en keuze mogelijk gebruik maken van de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investering), bepalend hiervoor is de jaarlijkse Milieulijst.

Slimme en duurzame technieken

Voor onze koel en vriessystemen maken we gebruik van hoogwaardige technieken en materialen. In de loop der tijd hebben we geavanceerde regel- en besturingstechnieken ontwikkeld, waardoor processen eenvoudig te monitoren en bij te sturen zijn, ook op afstand! Op die manier kunnen we innovatieve maatwerkoplossingen bieden met een echte meerwaarde voor onze klanten. Van ontwerp tot installatie en van onderhoud tot service!

Wilt U ook frequentiegeregelde compressoren, energie besparen via zuig-drukoptimalisatie of een vloeiende condensatiedrukregeling? Reftech regelt het graag voor u. Ook hebben we de ervaring in de toepassing van natuurlijke koudemiddelen zoals NH3 en CO2.