Een perfect klimaat voor uw bloemen en planten

Flowers

Houdbaarheid verlengen

Koude staat vaak aan de basis van verse en gezonde producten. Zo verlengt een juiste koeling de bewaarduur van bloemen, groente, fruit, vlees en zelfs medicijnen. Zo zorgt de juiste koeling ervoor dat planten optimaal kunnen groeien. Door de processen van bijvoorbeeld groei en rijping te sturen kunnen producten het hele jaar door beschikbaar zijn. Door de processen van bijvoorbeeld groei te sturen en een optimaal klimaat na te bootsen kunnen bloemen en planten het hele jaar door beschikbaar zijn. Reftech verzorgt koel en klimaatkamers op maat en kent de commerciële belangen. U bepaald de functionaliteit, wij maken het ontwerp en voeren het uit!

Processen optimaliseren

Onze jarenlange ervaring met kennis zetten we graag in om u te helpen uw koelproces te optimaliseren. Ook denken we graag mee over aspecten zoals hygiëne, energieverbruik en energiebesparing. We zijn bekend met wetten en keuringsinstanties zoals HACCP en BRC. We begrijpen uw behoefte aan betrouwbaarheid van systemen en de impact daarvan op uw bedrijfszekerheid.

Installaties op maat

Ook andere aspecten kunnen van belang zijn bij de keuze voor een bepaald koelsysteem. Denk bijvoorbeeld aan de ruimten waarin producten worden verwerkt. Ook hier is een aangenaam werkklimaat een vereiste. In elke fase kunnen we adviseren over energiezuinigheid, kostenbesparing, subsidiemogelijkheden en gebruiksgemak. De installatie voor koeling en geurbestrijding van een opdrachtgever, kwam volledig in aanmerking voor subsidie!

Slimme en duurzame technieken

Voor onze koelsystemen en klimaatkamers maken we gebruik van hoogwaardige technieken en materialen. In de loop der tijd hebben we geavanceerde regel en besturingstechnieken ontwikkeld, waardoor processen eenvoudig te monitoren en bij te sturen zijn, zelfs op afstand! Op die manier kunnen we innovatieve maatwerkoplossingen bieden met een echte meerwaarde voor onze klanten. Van ontwerp tot installatie en van onderhoud tot service!

Wilt U ook frequentiegeregelde compressoren, energie besparen via zuig-drukoptimalisatie of een vloeiende condensatiedrukregeling? Reftech regelt het graag voor u. Ook hebben we de ervaring en kennis in huis voor de toepassing van natuurlijke koudemiddelen zoals NH3 en CO2.